Duurzaam
Duurzaam
Transportbedrijf R. Nagel streeft een zo hoog mogelijke beladingsgraad na en is zeer actief in het terugdringen van de CO2-footprint. Dit betekent ook dat er veel aandacht wordt besteed aan het opleiden en trainen van de medewerkers.
 
Erik Nagel, directeur: "Wij vinden het belangrijk dat je investeert in de laatste stand van de techniek, bijvoorbeeld door zo snel mogelijk over te gaan op Euro 6. Zo hebben we onlangs een Volvo FM bakwagen in gebruik genomen, die uitstekend past bij onze distributiewerkzaamheden omdat de in- en uitstap laag is. Voor de chauffeurs is dat een belangrijk gegeven. In de cabine hebben we een derde zitplaats gecreëerd voor de trainingen die we met de truck willen geven. Ons doel was een zo groot mogelijke functionaliteit te bereiken met dit voertuig."
 
Zuinig rijden
De nieuwe Volvo FM zal als trainingstruck de spil zijn in het interne trainingsprogramma van het bedrijf. "We hebben ons gecommitteerd de CO2-uitstoot te beperken en dat kan alleen door te investeren in materieel en in mensen. Door het zuinig rijden te promoten binnen het bedrijf kunnen we veel doelstellingen behalen. Maar we zien ook dat na verloop van tijd oude gewoontes terugkeren. Wij willen blijvend aandacht geven aan het behalen van onze milieunormen. Omdat het milieu én het klimaat ons ernst is, hebben we besloten om de CO2-uitstoot van deze truck gedurende het eerste jaar volledig te compenseren. Dit doen wij via Climate Neutral Group. Deze social-venture heeft een maatschappelijk doel: het komen tot een 100% klimaatneutrale wereld. Onze CO2-uitstoot wordt door CNG elders op de wereld bespaard door te investeren in klimaatprojecten over de gehele wereld. Het is een mooie gedachte: een CO2-neutraal geproduceerde Volvo FM, waarvan de uitstoot door het rijden ook nog eens gecompenseerd wordt."
 
Elektrisch rijden
Onlangs werd er een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen in gebruik genomen voor de korte afstanden op en rond Schiphol.